36 دانستنی جالب درباره کوهنوردی (بخش اول)



نويسندگان
جدیدترین مطالب
لینک های روزانه

 

بعضی از ورزش ها به همان اندازه که می توانند فرح بخش و هیجان انگیز باشند به همان اندازه هم می توانند خطرناک باشند! کوهنوردی را می توان در دسته یکی از این ورزش ها قرار داد. در حقیقت این که فردی تصمیم بگیرد تا از کوه هایی که بالا رفتن از آنها به طور طبیعی با مشکلات زیادی همراه است بالا بکشد؛ کار حقیقتا سختی است. بسیاری از افرادی که تصمیم گرفتند تا قله هایی را فتح کنند حتی در صورتی که زنده می ماندند تا حقیقت را بگویند؛ ولی باز هم وقتی که برگشتند مجبور می شدند تا پایان عمرشان با لطمات جبران ناپذیری که به آنها وارد شده بود بسازند! ولی با تمام این احوال این ورزش مثل همیشه یکی از ورزش های پررونق و معروف باقی مانده است و تعداد کمی از افرادی که می توانند به قله ها برسند احساس شعف و شور و شوق وصف ناپذیری می کنند. در ادامه این مطلب قصد داریم تا 36 حقیقت را درباره کوهنوردی و کوهنوردان ارایه کنیم.

1) از هر 7 نفر کوهنوردی که می خواهند قله "آناپورا" در کشور نپال را فتح کنند 2 نفر می میرند!

قله "آناپورا" در کشور نپال قله ای است که رفتن به آن برای کوهنوردان بسیار سخت می باشد. برای رسیدن به این قله هیچ گونه مسیر همواری وجود ندارد و علاوه بر آن، شرایط آب و هوایی در این منطقه بسیار بد است و تمام این عوامل دست به دست هم داده اند تا کار فتح کردن این قله را بسیار دشوار کنند. آمارها نشان داده است که از هر 7 نفر انسان تنها 5 نفر می توانند جان سالم به در ببرند! (این تعداد برابر با نرخ مرگ و میر 40 درصدی است!)

2) از سال 1978 تا به حال هر سال حداقل یک نفر در راه فتح کردن قله اورست می میرد!

قله اورست بزرگترین قله کره زمین است. افراد زیادی از دیرباز تاکنون سعی می کنند تا این قله را فتح کنند و البته همه آنها هم موفق نمی شوند! در حقیقت، تعداد کشته شدگانی که در راه فتح کردن این قله کشته شده اند به اندازه ای زیاد بوده است که از سال 1978 تا به حال، به طور متوسط هر سال یک نفر در راه رسیدن به قله اورست که مربوط به پرارتفاع ترین کوه عالم است جان خودش را از دست داده است!

3) فتح کردن قله های کوه های رشته کوه k2 در کشور چین و پاکستان از فتح کردن قله اورست خطرناک تر است.

فتح کردن رشته کوه k2 که مربوط به کشورهای چین و پاکستان می باشد به دلیل وجود شرایط بسیار بد آب و هوایی که در این منطقه وجود دارد نسبت به رشته کوه اورست بسیار سخت تر است! (با این که از رشته کوه اورست کوتاه تر است). در این شرایط شیب سنگ ها بسیار تند است و همچنین صخره های یخی زیادی در راه کوهنوردان وجود دارد که کار فتح کردن قله های این رشته کوه را برای آنها بسیار سخت می کند.

4) 14 کوه پرارتفاع دنیا در منطقه هیمالیا و کاراکورام وجود دارند.

تمام 14 کوه بلند جهان در مناطق هیمالیا و کاراکورام وجود دارند. ارتفاع هر کدام از این قله ها برابر با 8000 متر از سطح دریا می باشد.

5) مردمان قبیله "شراپاس" از کوهنوردان دیگر راحت تر از کوه های هیمالیا بالا می روند!

قبلیه ای به نام قبیله "شراپاس" وجود دارد که مردم آن بومی نواحی هیمالیا هستند و معمولا به عنوان راهنما برای افرادی که برای کوهنوردی به هیمالیا آمده اند کار می کنند. تحقیقات علمی ثابت کرده است که بدن افرادی که از قبیله "شراپاس" هستند به اندازه ای با شرایط فیزیکی و آب و هوایی این منطقه تطبیق دارد که می توانند از هر انسان دیگری راحت تر از کوه های موجود در هیمالیا خود را بالا بکشند!

6) در سال 2014، 39 کوهنورد در مسیر فتح قله آنپورا در نپال کشته شدند!

کوهنوردی همانطور که می تواند بسیار لذت بخش باشد، می تواند خطرناک هم باشد و منجر به بروز مشکلات جدی شود! در سال 2014 39 کوهنورد هنگامی که قصد داشتند به همراه یک تیم چند صد نفره توریستی قله آناپورا در نپال را فتح کنند کشته شدند. همچنین بسیاری از بازماندگان این تیم چند صد نفره نیز دچار مشکلات جدی جسمی و روحی شدند!

7) مردمان قبیله "شراپس" نیز از حوادث طبیعی که در کوه های هیمالیا رخ می دهد در امان نیستند!

اتفاقاتی مانند اتفاق کشته شدن 39 نفر در راه رسیدن به آناپورا تنها مختص توریست ها و کوهنوردانی که از کشورهای دیگر می روند نمی باشد. در ماه آپریل سال 2014، شانزده نفر از افراد قبیله "شراپس" که کارشان این بود ک به عنوان راهنمایی برای توریست ها مسیر رسیدن به قله های کوه های هیمالیا را به آنها نشان می دادند؛ ناگاهان به دلیل سقوط چند صخره یخی کشته شدند. متاسفانه به دلیل شرایط بد آب و هوایی منطقه ای که این افراد در آن منطقه مردند و همچنین به دلیل خطراتی که در آن منطقه وجود دارد، هنوز اجساد آنها پیدا نشده است!

8) بسیاری از مردمان قبیله "شراپس" از این که دولت کشور نپال به حوادثی که برایشان اتفاق می افتد توجهی نمی کند ناراحت هستند.

بسیاری از افراد قبیله شراپس ناراحت هستند که چرا دولت توجهی به حوادثی که برای آنها اتفاق می افتد نمی کند. به همین دلیل بسیاری از آنها به دولت این کشور شکایت می کنند. البته دولت این کشور نیز گهگاهی برای این که نشان دهد که آنها را جدی گرفته است؛ برای آنها بودجه هایی اختصاص می دهد. به عنوان مثال بعد از همین اتفاق سال 2014 که منجر به کشته شدن تعداد 39 از آنها شد، دولت نپال تصمیم گرفت تا به هر خانواده قبیله شراپس 400 دلار پول دهد.

9) در قله "اوهارو" که بلندترین نقطه در قله کوهستان کلیمانجارو است یک جعبه گذاشته شده است که افرادی که به آنجا می روند احساساتشان را درباره رسیدن به آنجا می نویسند!

در بلندترین نقطه از کوهستان کلیمانجارو یعنی "قله اوهارو"، یک جعبه ای گذاشته شده است که در این جعبه تمام افرادی که در گذشته این قله را فتح کرده اند می توانند احساسات خودشان را بر روی کاغذی که در آن جا وجود دارد بنویسند و در آن قرار دهند. اکثر افرادی که به این قله رسیده اند احساسات خودشان را در کاغذ نوشته و در این جعبه قرار داده اند

10) چینیان باستان نیز کوهنوردی می کردند!

ممکن است فکر کنید که کوهنوردی کردن فعالیتی است که فقط انسان های امروزی انجام می دهند. در صورتی که حقیقت کاملا متفاوت است! نقاشی هایی که مربوط به چین باستان می شود نشان می دهد که چینیان باستان (حتی 2200 سال پیش) نیز به این ورزش علاقه داشتند!

11) "ادورن پاسابان" اولین زنی بود که تمام 14 قله پرارتفاع جهان را فتح کرد!

در سال 2010 بین دو زن که هرکدام خودشان را اولین زنی می دانستند که 14 کوه پرارتفاع جهان را فتح کرده اند؛ اختلاف بوجود آمد. یکی از آنها زنی اسپانیایی به نام "ادورن پاسابان" بود و یکی دیگر از آنها نیز فردی به نام "ایون سان" بود. هر دوی آنها به طور همزمان ادعا کردند که برای اولین بار این قله ها را فتح رده اند. اما بعد از تحقیقات بیشتر معلوم شد که ایون سال در اواخر راه توقف طولانی داشته است بنابراین آنها خانم "پاسابان" را به عنوان اولین زنی که این قله ها را فتح کرده اند شناختند.

12) "یوشیرو میورا" پیرترین فردی بود که قله اورست را فتح کرد.

در سال 2003، یک ورزشکار 70 ساله ژاپنی به نام "یوشیرو میورا" توانست رکورد پیرترین فردی که قله اورست را فتح کرده است بدست آورد. این رکورد به همین منوال باقی ماند تا زمانی که یک دهه بعد دوباره خود این فرد رکورد خودش را شکست!

13) قله های آمریکای شمالی نیز به اندازه قله های آسیا ترسناک هستند!

با این که قله هایی که در آسیا وجود دارند بسیار ترسناک به نظر می رسند و فتح کردن آنها ممکن است کار آسانی نباشد؛ ولی حقیقت این است که قله هایی که در آمریکای شمالی وجود دارند نیز به همین اندازه ترسناک و صعب العبور هستند. برای رسیدن به بعضی از این قله ها هیچ راهی وجود ندارد به این دلیل که شکل این قله ها به گونه ای است که شیل صخره ها و سنگ ها و شکل قرار گرفتن یخ ها راه رسیدن به این قله را تقریبا غیر ممکن می کند!

14) بلندترین قله رشته کوه های k2 واقع در چین و پاکستان برای اولین بار در سال 1954 توسط دو ایتالیایی فتح شد.

در سال 1954 گروهی از آمریکایی های ماجراجو تلاش کردند تا بلندترین قله موجود در رشته کوه k2 در چین و پاکستان را فتح کنند. آنها سه بار تلاش کردند ولی هر سه بار موفق نشدند. در نهایت مدتی بعد دو ایتالیایی توانستند برای اولین بار بلندترین قله مربوط به این کوهستان را فتح کنند و نام خودشان را به عنوان اولین فاتحان بلندترین قله این رشته کوه به ثبت برسانند.

15) این دو مرد ایتالیایی بعدها به یکی از بومی های پاکستان که می خواست همراه با آنها قله را فتح کند خیانت کردند!

بعد از موفقیت این دو فرد ایتالیایی در فتح کردن بلندترین قله مربوط به رشته کوه k2، یک فرد بومی پاکستان به نام "امیر مهدی" تصمیم گرفت تا اولین فرد بومی کشورش شود که قله k2 را (که در کشور خودش قرار داشت) فتح کند. از این رو او با این دو مرد ایتالیایی (که در آن زمان تبدیل به افراد مشهوری شده بودند) تماس گرفت و به آنها گفت که می خواهد با آنها قله رشته کوه های k2 را فتح کند. آنها هم پیشنهاد امیر مهدی را قبول کردند و هر سه نفر به همراه هم به راه افتادند. در طول مسیر آنها با سرمای شدیدی روبرو شدند. متاسفانه در اواسط راه، این دو مرد ایتالیایی به امیر مهدی خیانت کردند و در اواسط راه وقتی که او خواب بود، او را تنها گذاشتند و خودشان از کوه پایین آمدند و او را رها کردند تا از سرما بمیرد! اما آنها هرگز نمی توانستند پیش بینی کنند که چه اتفاق خواهد افتاد! اتفاقی که افتاد این بود که امیر مهدی به طرز معجزه آسایی نجات پیدا کرد و توانست آن شب سرد در کوهستان را به تنهایی پشت سر بگذارد و صحیح و سالم از کوه پایین بیاید!

16) کوهنوردان در ارتفاعات بالا معمولا دچار سردرد، تنگی نفس و در برخی از موارد "سرفه های ناشی از ارتفاع بالا" می شوند.

از آن جایی که ارتفاع قله های بلند مانند قله اورست خیلی بالا است بنابراین معمولا افرادی که از این قله ها بالا می کشند دچار مشکلاتی مانند سردرد، تنگی نفس و در برخی از موارد سرفه های ناشی از ارتفاع بالا می شوند. البته ممکن است در نگاه اول هیچ کدام از این عوارض به نظر شما خطرناک نباشند ولی حقیقت این است که این ها عوارضی بسیار خطرناک هستند! مخصوصا سرفه های ناشی از ارتفاعات بالا یکی از عوارض بسیار بسیار مهم است که باید خیلی جدی گرفته شود. وقتی که شما در دمای بسیار پایین قرار گرفته اید شدیدا سرفه می کنید این سرفه کردن ها می توانند آسیب های جبران ناپذیری را به شش ها و ریه های شما وارد کنند و یا حتی ممکن است منجر به عفونت ریه ها و در نهایت منجر به مرگ شما شوند!

17) یکی از عجیب ترین اتفاقات تاریخ کوهنوردی حادثه "دیلاتو" است.

در سال 1959 گروهی از دانشجویان روسی که برای اسکی بازی به کوهستان رفته بودند؛ کشته شدند. گزارش های رسمی بیان کردند که این حادثه به دلیل تصادف این دانشجویان با صخره های یخی اتفاق افتاده بود ولی شواهدی که از بررسی اجساد این دانشجویان بدست آمده بود نشان از اتفاقات دیگری می داد! برخی از این دانشجویان دارای شکستگی های استخوان شده بودند و محل این شکستگی استخوان ها در اجساد مختلف اصلا نشان دهنده برخورد آنها با یک صخره یا چیزی شبیه به آن نبود! همچنین جای پای چپ برخی دیگر از آنها به شکل معجزه آسایی در بخش هایی از مسیر محو شده بود!

درباره این که حقیقتا برای آنها چه اتفاقی افتاده است گمانه زنی های زیادی تاکنون شده است و حتی بعضی افراد می گفتند که به احتمال زیاد موجودات فضایی به آنها حمله کرده اند و یا یک حیوان محلی که برای بشر ناشناخته است به آنها حمله کرده است و یا حتی ممکن است نیروهای مخفی دولت روسیه به دلایلی که هیچ کس نمی داند آنها را کشته است و گمانه زنی هایی از این قبیل. ولی تا به امروز هنوز هیچ کس نمی تواند بگوید که دقیقا چه اتفاقی برایشان افتاده است!

18) پنج زنی که برای اولین بار با موفقیت قله های رشته کوه های k2 را فتح کردند مدتی بعد در سوانح غیرقابل پیش بینی کوهنوردی مردند!

بسیاری از افرادی که در کشور پاکستان و چین زندگی می کنند فکر می کنند که هیچ زنی نباید رشته کوه های k2 را فتح کند! علت این موضوع این است که 5 زن اولی که قله های این رشته کوه را فتح کردند به طرز عجیبی مدت کوتاهی بعد از آن در سوانح کوهنوردی جان خودشان را از دست دادند!



نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:





[ چهار شنبه 19 آذر 1399 ] [ 11:52 ] [ شکوهی ]

درباره وبلاگ

به وبلاگ من خوش آمدید
آرشیو مطالب
امکانات وب
ورود اعضا:

نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

خبرنامه وب سایت: