36 دانستنی جالب درباره کوهنوردی (بخش دوم)



نويسندگان
جدیدترین مطالب
لینک های روزانه

 

19) مناظر زیبایی در انتظار افرادی است که از رشته کوه های آلپ بالا می روند

بیشتر ما رشته کوه های آلپ واقع در کشور سوییس را به عنوان یکی از مناطق در اروپا که دارای بهترین چشم انداز است می شناسیم. اما حقیقت این است که افرادی که حقیقتا از این رشته کوه ها بالا می روند، چشم اندازهایی بسیار زیباتر می بیند. مناظری که از قله های رشته های کوه ها آلپ دیده می شوند حقیقتا دیدنی و جالب هستند و افرادی که از این کوه ها بالا رفته اند بعدها بیان کرده اند که حقیقتا سختی های بالا رفتن از این رشته کوه ها ارزشش را داشته است!

20) قله "مترهورن" احتمالا معروف ترین قله در کل کوهستان آلپ است.

یکی از معروف ترین قله های موجود در کوهستان آلپ، قله مترسون است. البته این قله دارای یک تاریخچه بسیار تاریکی است که به احتمال زیاد هیچ کس درباره آن نمی داند! داستان از این قرار است که در سال 1865 و در زمانی که برای اولین بار این قله فتح شد، تیمی متشکل از هفت کوهنورد برای فتح کردن این قله رفته بودند که تنها سه نفر از آنها بازگشتند! در راه برگشت، یکی از کوهنوردان لیز خورد و باعث شد تا طنابی که همه کوهنوردان به آن آویزان شده بودن پاره شود. این پاره شدن باعث شد تا 4 تا از کوهنوردان به پایین دره بلغزند و بمیرند!

21) رشته کوه هیمالیا از برخورد دو صفحه بزرگ ایجاد شده است.

مانند بسیاری از رشته کوه های معروف جهان، رشته کوه هیمالیا نیز به دلیل تصادم میان دو صفحه تکتونیکی ایجاد شده است.

22) در سال 2016، کیلیان جورنت قله اورست را در حال دویدن فتح کرد!

فتح کردن قله اورست خودش به نظر کار هیجان انگیزی می آید. ولی این که این کار را در حالی که می دوید انجام دهید هیجان انگیزتر هم می باشد! در سال 2016 فردی به نام "کیلیان جورنت" دنیا را با فتح کردن قله اورست در حال دویدن شگفت زده کرد!

23) در دهه 1920 یک زوج ماجراجو یکی از بلندترین قله های موجود در ناحیه غربی آمریکای شمالی را کشف کردند!

در سال های دهه 1920، هنوز بیشتر بخش غربی آمریکای شمالی کشف نشده باقی مانده بود. در آن زمان یک زوج کوهنورد به نام های "دان و فیلیس ماندی" تصمیم گرفتند تا در صورتی که کوهستان هایی در این ناحیه وجود داشته باشد آنها را فتح کنند. البته در آن زمان هیچ کس نمی دانست که آیا کوهی در این ناحیه اصلا وجود دارد یا خیر ولی با این وجود قاطعانه تصمیم گرفته بودند که این کار را انجام دهند. از این رو گروهی را با خودشان همراه کردند تا کوه های اسرارآمیزی را که "ممکن بود" وجود داشته باشد فتح کنند. آنها به همراه عده ای از متخصصان و زمین شناسان و همچنین عده ای از روستاییانی که بومی آن منطقه بودند به راه افتادند و در نهایت یک "کوه جدیدی" را کشف کردند! کوه جدید بعدها کوه "وادینگتون" نام گرفت که یکی از بلندترین کوه ها در این ناحیه است.

24) اولین فردی که تصمیم گرفت قله اورست را فتح کند فکر می کرد نیروهای ماورای طبیعه با بالا رفتن او مقابله می کنند!

بالا رفتن از بلندترین قله جهان ممکن است به نظر کار دشواری بیاید. ولی وقتی که نیروهای ماورای طبیعی سعی می کنند شما را از بالا رفتن منع کنند چطور؟ زمانی که کوهنوردی به نام فرانک سمیت تصمیم گرفت تا برای اولین بار در سال 1933 قله اورست را فتح کند؛ ادعا کرد که یک جسم شبیه به بالن دیده است که در فراز آسمان پرواز می کند! او همچنین ادعا می کرد که کاملا حس می کند که فردی نامریی او را تعقیب می کرده است!

25) اولین فردی که سیلوا گراند در آمریکای جنوبی را فتح کرد در مسیر برگشت توانست بخش عمده ای از مسیر را بر روی زمین بخزد!

در سال 1985، "سیمون ییتز" و "جو سیمپسون" تبدیل به اولین افرادی شدند که مستقیما از طریق ناحیه سرراست غربی کوه سیلوا گراند در آمریکای جنوبی بالا رفتند. اما آنها گفتند که این کار برایشان خیلی سخت بوده است! علت این بود: در مسیر برگشت، سیمپسون از یک فاصله 100 فوتی سقوط کرد و یکی از پاهایش شکست. جالب اینجاست که او توانست بقیه مسیر را در مدت سه روز بر روی زمین بخزد و صحیح و سالم به پایین کوه برسد!

26) اکثرا کوهنوردان به دلیل نرفتن از راهی که برای خودشان برنامه ریزی نکرده اند و همچنین نداشتن لوازم مناسب در کوله پشتی هایشان دچار سوانح کوهنوردی می شوند.

مهم ترین دلایلی که منجر می شود که برای کوهنوردان مشکلاتی ایجاد شود یکی نرفتن از مسیری است که در ابتدا برای خودشان برنامه ریزی کرده اند و یکی دیگر نداشتن وسایلی است که هر کوهنوردی به عنوان وسایل استاندارد باید همیشه با خودش داشته باشد. یکی از نمونه های بارز این موضوع، کوهنوردی به نام اولی استک بود که به هنگامی که در سال 2017 از کوهستان های موجود در کشور نپال بالا می رفت دچار سانحه شد. بعد از بررسی مشخص شد که او در طول این مسیر از راهی بالا رفت که اصلا برای آن برنامه ریزی نکرده بود! همچنین محققان متوجه شدند که در کوله او هیچ کدام از تجهیزاتی که برای ایمنی یک کوهنورد لازم است وجود نداشت!

27) کامی ریتا توانست در یک هفته دوبار از قله اورست بالا رود!

در ماه می سال 2018، کامی ریتا رکورد بیشترین تعداد بالا رفتن از قله اورست را شکست. او توانست در یک هفته دو بار از این قله بالا برود. جالب است بدانید که این فرد تاکنون 24 بار قله اورست را فتح کرده است!

28) "ادومند هیلاری" اولین فردی بود که قله اورست را فتح کرد.

"ادموند هیلاری" را به عنوان اولین انسانی که قله اورست را فتح کرد می شناسیم. البته ولی برخی از افراد ادعا می کنند که این عنوان را باید به کوهنورد دیگری که بومی آن منطقه بود به نام "تنزینگ نورگی" داد. آنها می گویند که او زودتر به این قله دست یافت. اما جالب است بدانید که فرزندان نورگی جز افرادی هستند که اعتقاد دارند که چنین ادعایی غلط است! آنها می گویند که پدرشان به آنها گفته است که چنین چیزی وجود ندارد و او این ادعا را تنها برای این کرده است که معروف شود!

29) قبل از "ادموند هیلاری نیز افراد زیادی (از جمله ماریس ویلسون) می خواستند قله اورست را فتح کنند.

قبل از ادموند هیلاری، افراد زیادی می خواستند قله اورست را فتح کنند که البته هیچ کدام موفق نبودند. از جمله این افراد یک کوهنورد انگلیسی به نام ماریس ویلسون بود در سال 1933 تصمیم گرفت تا قله اورست را فتح کند. او می خواست ثابت کند که می توان با قدرت ایمان بر تمام چالش های زندگی فایق آمد. ولی او برای فتح کردن قله اورست تجهیزات زیادی را با خودش نبرد و آمادگی های لازمی را که هر کوهنوردی باید داشته باشد نداشت. متاسفانه اوضاع آن طور که او پیش بینی کرده بود پیش نرفت و او نتوانست کارش را تمام کند و در دره ای سقوط کرد و مرد. هیچ کس هنوز نمی داند که او تا چه میزان از این کوه بالا رفته بود و حتی آخرین برگه مربوط به دفترچه خاطراتش را نیز که در کوله اش پیدا کردند مربوط به تاریخ روز قبل از شروع کوهنوردی بود.

30) در سال 2017 چهار جسد که مربوط به چهار مرد کاملا بی هویت و بی نام و نشان بودند در کوه های اورست پیدا شدند!

در سال 2017 اهالی بومی که در کوهپایه های اطراف کوه اورست زندگی می کردند جسد چهار مرد را پیدا کردند که در راه پیمودن مسیر قله اورست کشته شده بودند. نکته جالب اینجا بود که کسی به سراغ هیچ کدام از این مردان نیامد! به عبارت دیگر هیچ کدام از آنها کسی را نداشتند که به سراغشان بیاید! آنها هرگز نتوانستند که هویت این افراد را پیدا کنند به این دلیل که هیچ کدام از این افراد هیچ گونه مدرکی که نشان دهنده هویتشان باشد را با خودشان نداشتند! جالب تر اینجا بود که بعد از تحقیقاتی که در این زمینه انجام شد معلوم شد که هیچ کدام از این افراد حتی در طول یک سال گذشته نیز کسی را نداشتند که به سراغشان بیاید! هنوز هم مشخص نیست که این افراد حقیقتا که بودند و اصلا چرا به کوهنوردی آمده بودند!

31) در سال 1970 نیز مانند سال 2014 واقعه ای مشابه منجر به کشته شدن شش شرپاس شد.

درست همانند واقعه ای که در سال 2014 برای گروهی از شرپاس ها اتفاق افتاده بود و منجر به کشته شدن 39 نفر از آنها شده بود؛ در سال 1970 نیز یک واقعه مشابه اتفاق افتاد که منجر به کشته شدن 6 شرپاس گردید!

32) قله "آناپورنا" در کوهستان نپال قله ای است که بیشترین میزان تلفات در آن اتفاق می افتد!

بر اساس آمارها بیشترین میزان مرگ و میر ناشی از کوهنوردان مربوط به افرادی است که در کوهستان نپال به کوهنوردی می پردازند و می خواهند قله آناپورنا را فتح کنند. جالب است بدانید که با وجود چنین رکوردی، این قله از نظر میزان بلندی قله های جهان در رتبه دهم قرار دارد!

33) حوادثی که برای کوهنوردان اتفاق می افتد تنها به دلیل بلایای طبیعی نیستند!

تراژدی هایی که در زمان کوهنوردی در دنیا اتفاق می افتد صرفا به دلیل بلایای طبیعی نیستند. در سال 2013، گروهی از تروریست هایی که وابسته به گروه های تروریستی القائده و طالبان بودند یک کمپ کوهنوردی را در منطقه ای در پاکستان به رگبار مسلسل بستند. آنها جان 10 توریست کوهنورد به همراه یک فرد محلی که به عنوان راهنمای آنها آن جا رفته بود را گرفتند.

34) ساشا دیجیلیان 22 ساله از دانشگاه کلمبیا اولین زنی بود که بلندترین قله کوه های آلپ را فتح کرد.

در سال 2015 یک دانش آموز 22 ساله که در دانشگاه کلمبیا درس می خواند و نامش ساشا دیجیلیان بود تبدیل به اولین زنی شد که توانست با موفقیت بلندترین قله کوه های آلپ را فتح کند. داستان او وقتی که بدانید که این کار برای او چقدر سخت بود جالب تر هم می شود. او می گفت که هم از این کار بسیار ترس داشته است و هم این که احساس می کرده که خطرات اطراف او به او ضربه های استرسی وارد می کنند!

35) اولین فردی که از بالای قله اورست به پایین آن اسکی بازی کرد، فردی به نام "یوچیرو میورا" بود.

در سال 1970 یوچیرو میورا اولین فردی بود که از بالای کوه اورست به پایین آن اسکی بازی کرد. او مسافتی تقریبا برابر با 4200 فوت را پیمود!

36) کوهنوردی علاوه بر عوارض جسمی می تواند عوارض روانی درازمدت هم داشته باشد!

کوهنوردی اصلا کار آسانی نیست و علاوه بر عوارض جسمی می تواند عوارض روانی هم داشته باشد. به عنوان مثال اولین زن که تمام 14 قله بلند هیمالیا را فتح کرد بعد از رسیدن به این هدف دچار افسردگی شد. او که تمام عمرش را برای انجام این کار برنامه ریزی کرده بود و دیگر هدفی جز این هدف نداشت؛ دیگر بعد از این کار نمی دانست باید چکار کند بنابراین افسرده شده بود!



نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:





[ چهار شنبه 19 آذر 1399 ] [ 12:16 ] [ شکوهی ]

درباره وبلاگ

به وبلاگ من خوش آمدید
آرشیو مطالب
امکانات وب
ورود اعضا:

نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

خبرنامه وب سایت: