41 نکته درباره حواس ما انسان ها (بخش اول)



نويسندگان
جدیدترین مطالب
لینک های روزانه

 

ما انسان ها پنج حس بویایی، چشایی، لامسه، شنوایی و بینایی به عنوان حواس رسمی و ده ها حس دیگر (مانند حس گرما و غیره) به عنوان حواس غیررسمی داریم. این حواس کارشان را بدون این که از ما کوچکترین انتظاری برای تشکر کردن داشته باشند انجام می دهند و در این پست می خواهیم شما را با 41 حقیقت درباره حواس انسان ها آشنا کنیم.

1) ما انسان ها حس مسیریابی نداریم و اجدادمان برای مسیریابی از حواس پرندگان کمک می گرفته اند.

تاکنون به این موضوع توجه کرده اید که چرا پرندگان هر سال پاییز به سمت شمال پرواز می کنند و در فصل بهار بر می گردند؟ آیا برایتان جالب نیست که چگونه یک پرنده کوچک که GPS ندارد و با خودش نقشه ای حمل نمی کند می تواند به آسانی این کار را انجام دهد؟ پاسخ این سوال این است که در حقیقت این پرندگان درون خودشان GPS دارند! برخی از پرندگان در درون بدنشان قطب نماهای مخصوصی دارد که تحت تاثیر میدان مغناطیسی کره زمین قرار می گیرد و به آنها کمک می کند تا زمین را به سمتی که می خواهند بروند بپیمایند و با این که ممکن است امزوه به نظر شما این حرکت پرندگان ارتباطی به انسان نداشته باشد ولی حقیقت این است که اجداد ما رزوگاری برای تشخیص دادن جهت حرکتشان از حرکت پرندگان استفاده می کردند.

2) بعد از تربیت کردن سگ ها، بخش هایی از مغز انسان ها که مرتبط با حس بویایی و شنوایی بوده است کاهش پیدا کرده است.

همه ما سگ ها را دوست داریم درست است؟ سگ ها وفادار هستند و به نظر می رسد که می توانند به آسانی با انسان ها دوست شوند. شکارچیان و افسران پلیس سگ ها را دوست دارند به این دلیل که سگ ها دارای حس بویایی بسیار قوی هستند و علاوه بر آن حس شنوایی قوی هم دارند و این حس ها قوی آنها را می تواند به هنگام تلاش برای دستگیر کردن جنایتکاران مورد استفاده قرار داد. جالب است بدانید که این حس ها در انسان ها از زمانی که شروع به تربیت کردن سگ ها کرده اند کاهش پیدا کرده است! علت این موضوع این بوده است که آن بخش هایی از مغز انسان ها که مرتبط با این حس ها بوده اند به دلیل این که انسان ها شدیدا به این حس ها در سگ ها شده اند کاهش پیدا کرده است!

3) گوش انسان می تواند تفاوت میان صدای آب جاری داغ و سرد را تشخیص دهد.

گرما از مولکول هایی تشکیل شده است که دارای سرعت جنبشی زیادی هستند و جنبش بالایی دارند. حتی در صورتی که یک ظرف آب سرد و یک ظرف آب گرم را در یک فشار یکسان نگه دارید، ظرف آب سرد کمی نسبت به ظرف آب سرد چسبناکتر است. بنابراین آرام تر حرکت می کند. اما نکته این است که گوش انسان می تواند به خوبی تشخیص دهد که صدای آب جاری گرم با صدای آب جاری سرد چه تفاوتی دارد! انسان ها می توانند این کار را با دقت تقریبا 100 درصدی انجام دهند!

4) احساس لامسه شما تحت تاثیر پیش فرض های ذهنی شماست!

دو عامل مهم بر روی نوع حس لامسه ما اثر می گذارند: عامل اول عامل احساس فیزیکی است و عامل دوم عامل پیش فرض های اجتماعی است که ما نسبت به یک موضوع داشته ایم. به همین دلیل است که وقتی که مادربزرگ شما شما را در آغوش می گیرد، شما احساس خوشحالی می کنید در صورتی که اگر یک غریبه شما را بغل کند ممکن است حتی بدتان هم بیاید! بعضی از افرادی که این بخش در مغزشان خراب شده است ممکن است هیچ ارتباط احساسی با تماس های فیزیکی نداشته باشند! (یعنی این احساس خوشحالی یا ناراحتی را نکنند!)

5) شما در یک ساعت 36000 قطعه اطلاعاتی که از طریق چشمتان به مغزتان می رود را پردازش می کنید.

یک انسان به طور متوسط 24 میلیون "قطعه" اطلاعاتی را که از طریق چشمش به مغزش می رود را در طول عمرش پردازش می کند. و توانایی این را دارد که در هر ساعت 36000 "قطعه" اطلاعاتی وارد شد از چشمانش را پردازش کند!

6) چشم شما از قطعات مختلفی تشکیل شده است!

چشم شما ممکن است به نظر کوچک برسد ولی حقیقت این است که همین چشم شامل بیش از 2 میلیون قطعه ای است که همزمان با هم کار می کنند.

7) انسان ها وقتی پیر می شوند علاوه بر حس بینایی و شنوایی، حس لامسه نیز در آنها ضعیف می شود!

وقتی که ما انسان ها پیر می شویم، حس بینایی و همچنین حس شنوایی در ما ضعیف می شوند. ولی آیا می دانستید که حس لامسه نیز در ما ضعیف می شود؟ حقیقت این است که وقتی که به سن 18 سالگی می رسیم، حس لامسه در ما به ازای هر سال 1 درصد ضعیف تر می شود!

8) مردان خیلی بیشتر از زنان کوررنگی دارند!

کار توانایی تشخیص دادن رنگ های مختلف به دلیل ژن هایی است که بر روی توانایی ما در تشخیص رنگ های مختلف اثر می گذارند. به دلیل این که این ژن ها در کروموزوم های X ما انسان ها قرار دارد؛ بنابراین احتمال این که مردها بیشتر کوررنگ شوند از این که زن ها کوررنگ شوند بیشتر است! در حقیقت تقریبا 7 درصد از مردان آمریکایی به نوعی کوررنگی دارند و این در صورتی است که درصد بسیار بسیار پایین تری از زنان دارای چنین مشکلی هستند!

9) بعضی از افراد اصلا حس بویایی ندارند!

در صورتی که هیچ احساس بویایی ندارید؛ به شما یک "آنوسما" گفته می شود. از افراد مشهوری که این بیماری را دارند می توان به بیل ماری و بن کوهن اشاره کرد.

10) حس شنوایی آخرین حسی است که بعد از مرگ انسان از بین می رود!

بر اساس مطالعاتی که بر روی افرادی که در حال مرگ بوده اند انجام شده است، احساس شنوایی در این افراد آخرین حسی است که وقتی که می میرند از بین می رود!

11) اولین چیزی که بعد از این که به دنیا آمدید دیدید، یک تصویر سیاه و سفید و وارونه بود!

تحقیقاتی که در زمینه حس بینایی انسان هایی که تازه به دنیا می آیند انجام شده است نشان داده است که نوزادان قبل از این که "یاد بگیرند" که ببینند؛ این توانایی را ندارند که تصاویری را که می بینند آن طور که می خواهند بچرخانند (تا به وارونه نباشد!) و آن را معنی کنند! در حقیقت چند روز طول می کشد تا آنها یاد بگیرند که چنین کاری را انجام دهند! جالب اینجاست که این تصاویر علاوه بر این که وارونه هستند، سیاه و سفید هم می باشند! برای رنگی شدن این تصاویر نیز کمی بیشتر زمان می برد (تقریبا دو ما طول می کشد تا مغز نوزادان تازه به دنیا آمده "یاد بگیرد" که تصاویر را رنگی کند!) بعد از دو ماه آنها تازه می توانند رنگ قرمز و زرد را تشخیص دهند و بعد کم کم رنگ های مختلف دیگری را نیز اضافه می کنند.

12) حس بویایی اولین حس است که انسان پیدا می کند.

حس بویایی اولین حسی است که انسان هایی که تازه به دنا می آیند پیدا می کنند. حسگرهای بویایی شما پیوسته در حال تغییر کردن و تطبیق پیدا کردن با شرایط جدید می باشند. شما در طول مدت هر 28 روز تمام حسگرهای بویایی خودتان را بازسازی می کنید. بنابراین می توان گفت که شما تقریبا هر ما یک سازوکار جدید برای احساس بویایی خواهید داشت!

13) حس بویایی انسان در خواب کار نمی کند!

توجه کرده اید که در خواب نمی توانید هیچ چیزی را بو کنید؟ علت این موضوع این است که حس بویایی شما هنگامی که خواب هستید کار نمی کند!

14) وقتی آلزایمر می گیرید؛ حس بویایی شما از بین می رود!

روغن بادام می تواند برای تشخیص بیماری آلزایمر بسیار مفید باشد. هنگامی که سازوکار مربوط به حس بینایی شما از کار می افتند، احساس بویایی شما نیز معمولا از بین می رود. نبود احساس بویایی حتی می تواند باعث از ببن رفتن حافظه شود. دانشمندان در دانشگاه فلوریدا در مطالعه ای در این باره بر روی 90 شرکت کننده به این نتیجه رسیده اند که می توانند دقیقا با آزمایش کردن این که آیا این افراد می توانند بوی روغن بادام را تشخیص دهند یا خیر، تشخیص دهند که آیا این افراد بیماری آلزایمر می گیرند یا خیر!

15) در صورتی که یک دسر خوشمزه بخورید احتمال این که خاطراتتان را بهتر به خاطر بیاورید بیشتر است!

مزه شکر می تواند باعث شود که بخش هایی از مغز شما که مرتبط با حافظه هستند بهتر کار کنند. از این رو در صورتی که شما یادتان نمی آید که کیف پولتان را کجا گذاشته اید؛ بهانه خوبی دارید برای این که یک تکه کیک خوشمزه و بسیار شیرین بخورید!

16) مزه شیرین در مغزمان همان بخش هایی را تحریک می کند که الکل تحریک می کند.

گفته می شود که مزه شیرین در مغز انسان همان بخش هایی را تحریک می کند که الکل تحریک می کند. مطالعات نشان داده اند که مغز افرادی که شدیدا به الکل وابسته هستند و افرادی که شدیدا شیرینی می خورند تا حدود زیادی شبیه به هم است! این عشق به الکل و شکر ژنتیکی است و می تواند از والدین به فرزندان انتقال پیدا کند!

17) وقتی در هواپیما نشسته اید شیرینی غذاها را کمتر احساس می کنید!

عوامل مختلفی می توانند بر روی این که غذایی که می خوریم به ما چه مزه ای دهد اثر داشته باشد (مانند وضعیت روحیمان، بوی غذا و محیطی که در آن غذا می خوریم) به عنوان مثال وقتی که در هواپیما نشسته ایم؛ آن دسته از حسگرهای مغز ما که مرتبط با حس کردن شیرینی غذا هستند کمرنگتر می شوند بنابراین مزه شیرین غذاها را کمتر احساس می کنیم! جالب اینجاست که ارتفاع باعث نمی شود که چنین اتفاقی برای ما بیفتد بلکه صدایی که در موتور هواپیما تولید می شود چنین احساسی را در ما ایجاد می کند!!!

18) "نقشه ارتباط مناطق مختلف زبان و نوع مزه ها" کاملا غلط است!

اکثر ما در کتاب های دوران کودکی و یا در کتاب هایی در مطب دکترها و یا در مکان های دیگر "نقشه ارتباط مناطق مختلف زبان و نوع مزه ها" را دیده ایم که در آن مشخص شده است که هرکدام از بخش های زبان ما مرتبط با کدام مزه ها می باشد. در صورتی که این نقشه کاملا غلط است! حقیقت این است که هر بخشی از زبان شما می تواند هرکدام از مزه ها را حس کند!

19) افراد مختلف به شکل های مختلفی مزه ها را تشخیص میدهند.

افراد مختلف حس های چشایی مختلفی دارند! حتی گروه بندی انواع مزه ها در افراد مختلف متفاوت است به عنوان مثال بعضی از افراد 10000 مزه مختلف را تشخیص می دهند و (بعضی از افراد بیشتر!) و بعضی افراد تنها 2000 تا!

20) شما تنها با زبانتان مزه ها را تشخیص نمی دهید!

بر خلاف تصور اکثر انسان ها که فکر می کنند زبان تنها ابزاری است که می توانند با استفاده از آن مزه ها را تشخیص دهند؛ ما انسان ها می توانیم با سقف دهانمان، در لپ هایمان و حتی در حلقمان هم مزه ها را تشخیص دهیم!

21) نوع غذایی که می خورید بر روی میزان شنوایی شما هم اثر می کند!

عصبی که وظیفه فرستادن سیگنال های مزه را به مغز شما دارد از طریق گوش میانی رد می شود بنابراین رژیم غذایی شما ممکن است بر روی شنوایی شما هم اثر داشته باشد! دانشمندان دانشگاه فلوریدا بعد از تحقیقات گسترده در این زمینه به این نتیجه رسیده اند که افرادی که از غذاهای دارای نمک بیشتر و چرب تر لذت می برند نسبت به افرادی که رژیم های غذایی سالم ترین دارند احتمال بیشتری دارد که عفونت های شنوایی پیدا کنند!



نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:





[ چهار شنبه 19 آذر 1399 ] [ 15:30 ] [ شکوهی ]

درباره وبلاگ

به وبلاگ من خوش آمدید
آرشیو مطالب
امکانات وب
ورود اعضا:

نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

خبرنامه وب سایت: