41 نکته درباره حواس ما انسان ها (بخش دوم)



نويسندگان
جدیدترین مطالب
لینک های روزانه

 

22) خوردن غذاهای سنگین به شنوایی شما آسیب می رساند!

خوردن غذاهای سنگین می تواند میزان شنوایی شما را کاهش دهد! بنابراین در صورتی که به یک مهمانی دعوت شدید و از شما خواسته شد تا غذای زیادی بخورید، می توانید کم شدن شنوایی خودتان را بهانه کنید!

23) دکتر دنیس لوی، رکورددار فردی با قوی ترین قدرت بینایی در جهان، توانست یک خط باریک به طول یک چهارم اینچ را از فاصله نیم مایلی تشخیص دهد!

رکورد جهانی فردی با بهترین بینایی مربوط به فردی به نام دکتر نی سلوی می شود. این فرد می توانست یک خط بسیار باریک و سبز را که به اندازه یک چهارم اینچ طول داشت از یک فاصله طولانی نیم مایلی تشخیص دهد! جالب اینجاست که دکتر لوی خودش در زمینه مطالعات مربوط به بینایی درس خوانده بود و استاد دانشگاه در زمینه مطالعات بینایی بود که در دانشگاه برکلی به تدریس می پرداخت. نکته جالب تر در این باره این است که خود این فرد عینک می زند!

24) بعضd از افراد اصلا حس لامسه ندارند!

بعضی از افراد هستند که حس لامسه در آنها وجود ندارد.. متاسفانه این افراد نمی توانند در تاریکی با استفاده از حس لامسه تشخیص دهند که آیا جسمی وجود دارد یا خیر و یا شکل آن چگونه است و چه اندازه ای دارد! ولی جالب اینجاست که این افراد این توانایی را دارند که اثرات احساسی تماس های فیزیکی را به خوبی تشخیص دهند!

25) موهای گوش ما باعث می شوند که ما بتوانیم صداها را بشنویم!

تحقیقاتی که دانشمندان بر روی ساختار گوش ما انجام داده اند به این نتیجه رسیده است که هیچ کس نمی تواند بدون موهای که در گوشش وجود دارد بشنود! در حقیقت این موها هستند که به عنوان عامل اصلی شنیدن صداها در ما شناخته می شوند! این موها درست مانند هادی های صوتی عمل می کنند و صداهایی که از بیرون به گوش ما می رسد را به مغز ما می برند و بدون وجود چنین موهای نازکی عمل شنیدن عملا غیرممکن است!

26) دیدگاه ما نسبت به انسان هایی که تازه با آنها روبرو می شویم می تواند تحت تاثیر حواس پنجگانه ما که هنگامی که اولین بار آنها را می بینیم قرار بگیرد!

تحقیقات ثابت کرده است که وقتی که برای اولین بار با فردی آشنا می شوید و یا مطالبی را درباره آن می خوانید، حواس پنجگانه شما در زمان آشنایی و یا خواندن مطالبی درباره این فرد می تواند بر روی دیدگاه شما نسبت به این فرد اثرات زیادی داشته باشد. بگذارید موضوع را واضح تر بیان کنیم!در یک مطالعه از شرکت کنندگان خواسته شد تا رزومه هایی را درباره افرادی که تاکنون این افراد را نمی شناختند و تا کنون آنها را ندیده بودند بخوانند و سپس نظرشان را درباره افرادی که صاحب این رزومه ها بودند بیان کنند. بعضی از این رزومه ها در زیردستی هایی با وزن زیاد به آنها داده شده بود و بعضی دیگر بر روی زیردستی هایی که وزن کمی داشتند به آنها داده شده بود. نتیجه این تحقیق این شد که شرکت کنندگان نسبت به افرادی که رزومه های آنها بر روی زیردستی های سبک تری گذاشته شده بود نسبت به آنانی که رزومه آنها بر روی زیردستی های سنگین تری قرار داده شده بود بیشتر علاقه نشان دادند! علت این موضوع این است که احساس لامسه این افراد وقتی که رزومه های سبک را در دست داشتند به مغز آنها فرمان های مثبت تری را می داده است!

27) انسان ها تا 10000 نوع بوی مختلف را تشخیص می دهند!

انسان ها می توانند تا 10000 نوع بوی مختلف را از هم تمییز دهد. زنان در تنوع تشخیص این بوها بهتر از مردان عمل می کنند ولی وقتی که سنشان زیاد می شود توانایی های آنها در تشخیص بوهای مختلف نسبت به مردان به میزان بیشتری کم می شود!

28) بعضی از افراد دارای حس های مرتبط با هم هستند!

بعض از افراد هستند که برخی از یک یا چند حس از حواس پنج گانه شان به هم مرتبط است! به عنوان مثال هنگامی که صدای بوق ماشین می شنوند، مزه سیب را احساس می کنند! این افراد حدودا 4 درصد از جمعیت کل جهان را تشکیل می دهند. این افراد افرادی بسیار خلاق هستند!

29) هیچ کس نمی داند علت سندروم حواس مرتبط با هم در افراد چیست.

با این که به نظر می رسد که سندرم مرتبط بودن حواس با هم با ژن ها فرد ارتباط دارد؛ ولی هیچ کس دقیقا اطمینان ندارد که دلیل اصلی ایجاد شدن چنین سندرمی چیست و کارکرد دقیق آن در بدن انسان چگونه است! تنها چیزی که در این زمینه می دانیم این است که بعضی از افراد به صورت ژنتیکی با این خصوصیت به دنیا می آیند و بعضی از افرادی هم که این گونه به دنیا آمده اند ممکن است در طول رشدشان این خصوصیت را از دست بدهند. حتی ممکن است مردی که از کودکی کوررنگ به دنیا آمده است ممکن است وقتی که به او لیستی از اعداد را نشان دهند؛ رنگ های مختلفی را ببیند!!!

30) عرق انسان ها می تواند خوشبو باشد!

در مطالعه ای که در دانشگاه اوترچ در کشور هلند انجام گرفت؛ محققان به گروهی از مردان جوان ویدیوهایی شاد، غمگین و یا هیجانی نشان دادند. سپس عرق آنها را جمع آوری کردند. زنانی که عرق مردانی را بوییده بودند که ویدیوهای شاد به آنها نشان داده شده بود گفتند که این عرق بوی خوبی می دهد. در صورتی که زنانی که عرق مردانی را بو کرده بودند که ویدیوهای غمگین و یا هیجانی به آنها نشان داده شده بود چنین چیزی نگفتند!

31) احساساتی مانند افسردگی و اضطراب بر حواس پنجگانه ما اثرات زیانباری می گذارند.

تحقیقات زیادی در این رابطه انجام گرفته است و نشان داده است که افرادی که دارای احساسات منفی مانند احساس اضطراب و یا احساس ترس و خشم و بدتر از همه استرس هستند نسبت به افرادی که احساسات مثبت تری دارند عملکرد بسیار ضعیف تری در حواس پنجگانه شان دارند و حواس پنجگانه این افراد به شکل قابل توجهی ضعیفتر می شود. این اثرات اثراتی درازمدت هستند که ممکن است تا مدت ها باعث پایین آمدن توانایی ما در احساس کردن شوند.

32) وقتی مجبور شویم برای مدت طولانی از یکی از حواسمان استفاده کنیم این کار باعث ضعیف شدن موقت آن حس در ما می شود!

یکی از پروسه هایی که می تواند منجر به از بین رفتن حواس ما شود، این شکل است که هنگامی که ما در معرض محرک هایی که مربوط به یکی از احساساتمان می باشد قرار می گیریم؛ مغزمان شروع به فعالیت در جهت کم شدن حس مورد نظر می کند تا از شدت تحریکات حسمان در این زمان بکاهد. به عنوان مثال در صورتی که شما برای مدت زمانی طولانی به دیواری چشم بدوزید که رنگ آبی دارد؛ مغز شما شروع به مقابله با این شرایط می کند و ممکن ات احساس شما نسبت به این رنگ کمی کم شود.

33) هنوز راه زیادی تا کشف کردن این که چرا استفاده مکرر از یک حس منجر به ضعیف شدن موقتی آن می شود در پیش داریم.

از سال های ابتدایی قرن بیستم تا کنون دانشمندان زیادی بر روی کشف چرایی ضعیف شدن یک حس در صورت استفاده مکرر از آن کار کرده اند و هنوز هم کار می کنند ولی هنوز هیچ کس نتوانسته است به درستی مشخص کند که دقیقا چه اتفاقی در مغز می افتد چه باعث بوجود آمدن چنین پیامدها و چنین اثراتی بر روی حواس انسان ها می شود!

34) "توانایی حس کردن درد" به عنوان یکی از حواس غیررسمی شناخته شده است و نام آن "نوسیپشن" است.

توانایی احساس کردن درد، یکی از چندین و چند حسی است که این حواس را به عنوان حواس غیررسمی می شناسیم. (برخلاف حواس رسمی که همان حواس پنجگانه هستند). به این توانایی "نوسیسپشن" گفته می شود. این عبارت برای اولین بار توسط یک محقق در زمینه نروژولی به نام "چارلز اسکات شریپتون" ارایه شد. این کلمه در حقیقت از کلمه لاتین "نوکره" گرفته شده است که معنی آن "صدمه رساندن" می باشد.

35) مغز برخی افراد به شکل ژنتیکی توانایی تنظیم کردن کارها را دارد.

آیا تاکنون شنیده اید که به فردی گفته باشند که شما فردی بسیار وقت شناس است؟ یا این که به شخصی گفته شود که این توانایی را دارد که به طور خارق العاده ای تنظیم کند که چه کارهایی را در چه زمانی انجام دهد؟ باید گفت که چنین خصوصیتی در حقیقت به ژنتیک افراد برمی گردد. در حقیقت این ویژگی ذاتی و ژنتیکی برخی از افراد است که به آنها کمک می کند تا همه چیز را با یک ریتم بسیار مناسبی مدیریت کنند. دانشمندان فکر می کنند چند بخش از مغز افرادی که چنین خصوصیتی را دارند این توانایی را دارند که به صورت همزمان با هم کار کنند!

36) به هنگام گوش دادن هر دو طرف مغز زنان فعال می شود در صورتی که تنها یک طرف مغز مردان فعال می شود!

دانشمندان در سال های دهه 1980 تحقیقاتی را بر روی فعالیتی که مغز به هنگام شنیدن انجام می دهد انجام دادند و به این نتیجه رسیدند: مغز مردان به هنگامی که صداهای مختلف را می شنوند تنها در نیمکره چپ فعالیت می کند در صورتی که وقتی که زنان صداهای مختلف می شنوند هر دو نیمکره مغزشان فعالیت می کند.

37) مغز زنان می تواند به طور همزمان چندین صدا را پردازش کند!

از آن جایی که زنان به هنگامی که صداهای مختلف را می شنوند از نیمکره راست مغزشان هم استفاده می کنند و از آن جایی که نیمکره راست مغز مربوط به پردازش کردن صداهایی غیر از صحبت کردن می باشد؛ بنابراین می توان این گونه نتیجه گرفت که زنان همزمان با این که در حال صحبت کردن می باشند می توانند صداهای دیگری را که به گوششان می آید پردازش کنند. همچنین این موضوع می تواند به این معنی باشد که هنگامی که گوش می کنند مغزشان باید سخت تر کار کند (چون همزمان صداهای دیگر را هم پردازش می کند!) هنوز مشخص نیست که به چه دلیل مغز مردان و زنان در پروسه پردازش صدا مشابه هم عمل نمی کند ولی دانشمندان به ما اطمینان می دهند که هم مردان و هم زنان هم از نظر شنوایی و هم از نظر توانایی پردازش صداها و زبان، به خوبی هم عمل می کند.

38) انسان ها از نظر عملی علاوه بر حواس پنجگانه ده ها حس دیگر نیز دارند!

همه ما پنج حس اصلی را می شناسیم: حس بویایی، حس چشایی، حس لامسه، حس شنوایی و حس بینایی. ولی انسان ها علاوه بر این حواس، ده ها حس دیگر هم دارند. به عنوان مثال: حس "ترموسپشن" (توانایی احساس کردن دما) و ده ها حس دیگر. حتی حواسی مانند حس گرسنگی را نیز جزیی از این حس ها طبقه بندی می کنند.

39) حس لامسه یکی از مهم ترین حواس برای نوزادان است.

نوزادان برای این که مراحل رشد و نمو موفقیت آمیزی داشته باشند باید حتما به اندازه کافی اجسام و انسان های مختلف را در کنار خود لمس کنند. تحقیقات ثابت کرده است که نوزادانی که به اندازه کافی محیط اطرافشان را لمس نمی کنند در آینده دچار مشکلات جدی روانی و جسمی زیادی می شود و علاوه بر آن سیستم ایمنی بدنشان هم ضعیف می شود که باعث می شود تا آمادگی ابتلا به بسیاری از بیماری ها را داشته باشند.

40) بسیاری از افراد برای کنجکاوی با استفاده از دستگاه ها و روش هایی برای مدت کوتاهی خودشان را از داشتن برخی از حواس محروم می کنند.

روش ها و دستگاه هایی وجود دارد که شما می توانید با استفاده از آنها درک کنید که نداشتن یک یا چندتا از این حواس یعنی چه! بسیاری از مردم برای کنجکاوی این کار را انجام می دهند و حتی برخی از پزشکان و روان شناسان بر این باورند که انجام دادن این کار می تواند برای شما مفید باشد!

41) "روان آزارها" از دیگران حس بویایی ضعیف تری دارند!

در مطالعه ای که در سال 2012 در دانشگاه ماسکوری در استرالیا انجام گرفت نشان داده شد که افراد سایکوپت "روان آزار" احتمالا نسبت به افراد دیگر حس بویایی ضعیف تری دارند! در این مطالعه از شرکت کنندگان خواسته شد تا تفاوت میان بوهای معمولی مانند بوی قهوه و پرتغال را تشخیص دهند و سپس از آنها یک آزمون استاندارد شخصیت گرفته شد. افرادی که شخصیت های روان آزار داشتند کمتر می توانستند تفاوت میان بوهای مختلف را تشخیص دهند! دانشمندان می گویند بخشی از مغز که بر روی تشخیص بو اثر می گذارد همان بخشی است که بر روی رفتار اجتماعی افراد تاثیر دارد!



نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:





[ چهار شنبه 19 آذر 1399 ] [ 16:36 ] [ شکوهی ]

درباره وبلاگ

به وبلاگ من خوش آمدید
آرشیو مطالب
امکانات وب
ورود اعضا:

نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

خبرنامه وب سایت: