39 دانستنی جالب در رابطه با خشم (بخش اول)



نويسندگان
جدیدترین مطالب
لینک های روزانه

یکی از احساسات انسانی خشم است که داشتن آن موضوعی کاملا طبیعی و عادی می باشد. این که از عصبانی شدنمان در برخی از مواقع احساس خجالت و شرمندگی کنیم نیز موضوعی کاملا طبیعی است! ولی اگر در برخی از موارد نتوانستیم خودمان را کنترل کنید و بعد از چند دقیقه ناراحت و شرمنده شدید که چرا نتوانستید جلوی خودتان را بگیرید باید بدانید که شما تنها نیستید و حتی بهترین افراد نیز ممکن است در برخی از زمان ها در زندگیشان خشمگین و عصبانی شوند. در ادامه این مطلب قصد داریم تا 38 دانستنی جالب را در رابطه با خشم و خشمگین شدن برای شما بیان کنیم.

 

1) در گذشته مردم فکر می کردند دلیل اصلی بلایای طبیعی خشمگین شدن خدایان است!

 

در گذشته معمولا برای توضیح دادن بسیاری از پدیده های طبیعی مانند سیل و زلزله و مواردی از این قبیل از "خشم خدایان" استفاده می کردند و این پدیده ها را به خشمگین شدن آنها نسبت می دادند. به عنوان مثال مردمان باستان طغیان "رودخانه سرخ" را به خشمگین شدن خدای رودخانه یعنی "هو پو" نسبت می دادند.

 

2) خشم خیلی عمیق تر از تنها یک تحریک احساسی ساده است!

 

ما معمولا فکر می کنیم که "خشم" در حقیقت یک پاسخ شدید احساسی به تحریکات است. ولی حقیقت این است که موضوع خشم در انسان بسیار عمیقتر از این هاست. همچنین "خشم" به طور کلی طیف بسیار گسترده تری دارد و از حالت بسیار خفیف "عصبانی شدن" شروع می شود و در نهایت به حالت "غیرقابل کنترل" ختم می شود!

 

3) در بسیاری از موارد خشم ما انسان ها عامل درونی دارد نه بیرونی!

 

بسیاری از مردم ممکن است ندانند که دلیل اصلی خشم آنها درونی است. در چنین شرایطی، خشم ممکن است از مواردی مانند عدم توانایی افراد برای جلوگیری احساساتی که آنها را عصبانی می کند و مواردی مانند آن ناشی شده باشد.

 

4) در صورتی که خشم به دلیل عوامل بیرونی ایجاد شده باشد؛ یکی از محتمل ترین دلایل آن احساس کوچک شمرده شدن و یا احساس تهدید شدن نیازهای اولیه انسان می باشد!

 

ممکن است خشم به دلیل عوامل بیرونی ایجاد شده باشد. در این صورت این عوامل بیرونی ممکن است عوامل بسیار متنوع و مختلفی باشند. دو تا از مهم ترین این عوامل بیرونی که ممکن است باعث خشمگین شدن انسان ها باشند یکی احساس تحقیر شدن و دیگری احساس به خطر افتادن نیازهای اولیه ای انسانی شما می باشد.

 

5) خشمگین شدن در مغز مربوط به بخش "آمیگدالا" است!

 

دانشمندان بر این باورند که "خشم" از بخشی از مغز سرچشمه می گیرد که به آن "آمیگدالا" گفته می شود. وقتی که شما خشمگین می شوید این بخش از مغزتان تحریک می شود و به بیان دیگر شما دچار "تحریکات آمیگدالا" شده اید. این تحریکات منجر به پاسخ هایی در شما می شود که شما را "خشمگین" می کند.

 

6) خشمگین شدن به دلیل کمبود ماده ای به نام "سروتونین" در مغز ایجاد می شود!

 

وقتی که شما خشمگین می شوید، سطح ماده ای به نام "سروتونین" در مغز شما پایین می آید. میزان کم این ماده در مغز شما به توانایی غشای جلویی مغز شما برای کنترل کردن مغزتان برای پاسخ به تحریکات بیرونی لطمه می زند و توانایی این بخش از مغز را پایین می آورد.

 

7) خشمگین شدن تا اندازه کم می تواند به ورزشکاران در انجام فعالیت های ورزشی کمک کند!

 

تجربه کردن خشم می تواند منجر به آزادسازی هورمون های آدرنالین و کوریستول در بدن شود. این موارد می توانند انرژی شما را بیشتر کنند. تحقیقات نشان داده است که این انرژی می تواند برای چند دقیقه در شما باقی بماند. بنابراین خشمگین شدن حتی می تواند برای شما مفید هم باشد. به عنوان مثال می تواند بر روی کیفتیت ورزش کردن در ورزشکاران تاثیر مثبت داشته باشد!

 

8) خشم بیش از اندازه می تواند انرژی شما را کم کند!

 

با این که خشم می تواند تاثیر مثبتی بر روی عملکرد شما بگذارد ولی میزان بیش از اندازه آن می تواند نتیجه معکوس دهد! تحقیقات ثابت کرده است که وقتی که خشم شما از یک میزان مشخص بیشتر باشد و به مراحل بسیار بالا برسد، می تواند تاثیر معکوسی بر روی عملکرد شما داشته باشد و حتی انرژی شما را کم کند!

 

9) مغز ما می تواند یاد بگیرد که به خشمگین شدن "عادت کند"!

 

خشم به طور کلی یک احساسی که معمولا به صورت ناخودآگاه در شما شکل می گیرد. ولی با این وجود تحقیقات نشان داده است که مغز انسان می تواند "یاد" بگیرد که خشمگین شود یا خشمگین نشود. بسیاری از افراد هستند که مرتبا خشمگین می شوند. این افراد افرادی هستند که یاد گرفته اند که هر چند وقت یک بار خشمگین شوند! آنها مغزشان را به این کار عادت داده اند. افرادی نیز هستند که مغز خودشان را عادت داده اند که خشمگین نشوند و یا دیرتر خشمگین شوند.

 

10) خشمگین شدن بر روی توانایی عملکرد شما در به خاطر آوردن تاثیر منفی می گذارد!

 

وقتی که شما احساس خشمگین شدن می کنید، این احساس ممکن است بر روی توانایی های مغز شما اثر منفی داشته باشد. مواد شیمیایی که وقتی خشمگین می شوید در مغز شما تولید می شوند می توانند نورون های مغز شما را در بخش هیپوتالاموس مغزتان بکشند و از رشد و تولید نورون های جدید جلوگیری کنند. نتیجه این عمل می تواند ضعیف شدن حافظه شما و کم شدن توانایی شما در به یاد آوردن مطالب باشد.

 

11) خشم یکی از پایه ای ترین احساسات انسانی می باشد.

 

تحقیقات نشان داده است که احساس خشم یکی از چندین احساس پایه ای انسان می باشد

 

12) در بسیاری از افراد خشم جایگزین احساسات غم و دردی می شود که به دلیل کمبودهای مختلف در زندگی این افراد ایجاد شده است.

 

خشم در بسیاری از موارد به عنوان یک احساس جایگزین برای انسان ها مورد استفاده قرار می گیرد. افرادی که به نوعی کمبود در زندگیشان احساس می کنند ممکن است از خشم استفاده کنند تا این خشم جای احساسات غم و اندوه و همچنین احساس درد را برای آنها بگیرد.

 

13) روانشناسان عقیده دارند "خشم" یکی از مراحلی است که افرادی که از شریک زندگیشان جدا می شوند طی می کنند.

 

جدا شدن از فردی که شما مدت زیادی به عنوان شریک زندگی با او بوده اید خیلی سخت است بنابراین افرادی که برای مدت ها با فردی زندگی می کردند و اکنون می خواهند از او جدا شوند این کار برایشان خیلی سخت و دشوار است و منجر به ایجاد احساسات بسیار بدی در آنها می شود. جالب است بدانید روانشناسان ثابت کرده اند که یکی از مرحله هایی که افراد در فرآیند جدا شدن از شریک زندگی خودشان طی می کنند همین خشم است.

 

14) روانشناسان می گویند خشمگین شدن باعث می شود قدرت تفکر منطقی افراد کمتر شود!

 

وقتی که شما خشمگین می شوید مجال کمتری برای این پیدا می کنید تا به طور منطقی فکر کنید و تصمیم گیری نمایید. روان شناسان بر این اعتقاد هستند افرادی که خشمگین می شوند نمی توانند خودشان را کنترل کنند که منطقی فکر کنند بنابراین توانایی تصمیم گیری های منطقی و مناسب را ندارند و تنها راه فکر کردن منطقی این است که احساس خشم را در خودشان کمتر کنند.

 

15) آمارها نشان می دهد زنان به هنگام رانندگی کردن میزان 12 درصد بیشتر از مردان خشمگین می شوند.

 

خشمگین شدن به هنگام رانندگی کردن یکی از موارد بسیار مهمی است که می تواند مشکلات بسیار مخربی را به بار بیاورد. تنها کافی است راننده چند دقیقه خشمگین شود و کنترل خودش را به هنگام رانندگی کردن از دست بدهد. همین کافی است تا جان خودش به همراه چند نفر دیگری را که در ماشین در کنار او نشسته اند به خطر بیندازد. بر اساس مطالعاتی که در کشور انگلستان انجام گرفته است، زنان به هنگام رانندگی کردن خیلی بیشتر از مردان خشمگین می شوند. تحقیقات نشان داده است که به طور متوسط زنان هنگامی که رانندگی می کنند به میزان 12 درصد از مردان بیشتر خشمگین می شوند.

 

16) برخی از مطالعات نشان می دهد که احتمال این که زنان از مردان به طور عمومی خشمگین تر باشند بیشتر است.

 

مطالعات زیادی در رابطه با این که مردها خشمگین تر هستند یا زنان در کشور آمریکا انجام شده است. برخی از این مطالعات به این نتیجه رسیده اند که ممکن است زنان به طور عمومی از مردان خشمگین تر باشند! اگرچه شیوه بروز دادن این خشم در زنان و مردان متفاوت است و احتمال این که مردان خشم خودشان را از طریق اعمال خشونت بار نشان دهند بیشتر از زنان است.

 

17) تحقیقات نشان داده است که میان میزان خشم در اعمال خشونت علیه زنان و میزان لطمات و آسیب های جسمی و روحی که به آنها وارد می شود رابطه مستقیمی وجود دارد!

 

نتیجه های تحقیقی که بر روی زنانی که قربانی خشونت های خانوادگی شده اند انجام گرفت نشان داد که هرچقدر که میزان خشمی که در هنگام اعمال خشونت ها توسط مردان وجود دارد بیشتر شود احتمال این که زنان با بحران های شدیدتر و دشوارتری بعد از اعمال این خشونت روبرو شوند بیشتر می شود و حتی در صورتی که میزان خشم خیلی بالا باشد ممکن است این خشونت ها نتیجه هایی مانند استرس های دایمی برای زنان ایجاد کنند که برای تمام عمر با آنها باقی بمانند!

18) دانشمندان می گویند مصرف الکل انسان ها را خشمگین تر می کند.

 

مصرف الکل باعث می شود که عملکرد نرمال و طبیعی مغز دچار مشکل شود. بنابراین آن بخشی از مغز که توانایی کنترل احساسات افراد را دارد و مانع از خشمگین شدن آنها می شود نیز با مصرف الکل تحت تاثیر قرار می گیرد و در نتیجه توانایی این افراد برای این که بتوانند احساسات خودشان (از جمله احساس خشم) را کنترل کنند شدیدا پایین می آید. همین موضوع باعث می شود که این افراد نسبت به تحریکات بیرونی بسیار حساس می شوند و ممکن است کوچکترین مسئله ای آنها را خشمگین کند و نتوانند این خشم را کنترل کنند. بنابراین مصرف الکل با میزان انجام اعمال خشمگینانه رابطه مستقیم دارد.

 

19) تحقیقات نشان می دهد که حتی تصور خوردن الکل نیز منجر به انجام اعمال خشونت بار می شود!

 

با این که مصرف الکل می تواند منجر به بالا رفتن میزان خشم در افراد شود، تحقیقات نشان داده است که حتی تصور این که فردی الکل مصرف کرده است می تواند منجر به ایجاد خشم در این فرد شود! در تحقیقی که در این رابطه انجام شده بود به جای الکل به گروهی از افراد مورد آزمایش نوشیدنی هایی داده شد و به آنها گفته شد که در این نوشیدنی ها الکل وجود دارد و به گروهی دیگر نوشیدنی هایی داده شد که در آنها واقعا الکل بود. جالب است بدانید از نظر میزان انجام اعمال خشونت بار میان افرادی که حقیقتا در نوشیدنی آنها الکل بود و افرادی که الکلی مصرف نکرده بودند تفاوتی وجود نداشت! دانشمندان با انجام این تحقیق به این نتیجه رسیدند که حتی فکر کردن به این که فردی الکل مصرف کرده است می تواند منجر به این شود که این فرد از خودش خشونت نشان دهد چون این فکر می تواند همان اثری را بر روی مغزش داشته باشد که الکل واقعی بر روی مغز دارد.



نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:





[ سه شنبه 7 بهمن 1399 ] [ 15:50 ] [ شکوهی ]

درباره وبلاگ

به وبلاگ من خوش آمدید
آرشیو مطالب
امکانات وب
ورود اعضا:

نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

خبرنامه وب سایت: