نويسندگان
جدیدترین مطالب

مغز ما انسان ها پیچیده ترین و در عین حال مهم ترین عضو بدن ماست. مغز ما از بخش های مختلفی تشکیل شده است که هرکدام از این بخش ها کار خودشان را انجام می دهند. تحقیقات نشان داده است که روابطی که در مغز ما انسان ها وجود دارد می تواند به ما کمک کند تا فکر کنیم. در حقیقت مغز انسان ها مهم ترین مرکز برای فکر کردن آن ها می باشد. در صورتی که شما انسان ها این توانایی را داشته باشیم که کنترل مغزمان را به دست خودمان بگیریم شانس بسیار زیادی برای موفقیت خواهیم داشت. تحقیقات نشان داده است که مغز انسان ها از دیگر اعضای بدن انسان ها کمتر شناخته شده است به عبارت دیگر ما انسان ها از همه اعضای دیگر کمتر مغز خودمان را می شناسیم و بنابراین انسان های زیادی هستند که تلاش می کنند تا مغز را بیشتر بشناسند. دانشمندان نشان داده اند که هنوز هم خیلی نکته های جالب و دانستنی درباره مغز داریم که به آن آگاهی پیدا نکرده ایم. مغز ما انسان ها از بخش های مختلفی تشکیل شده است که هرکدام از این بخش ها یک کار را در بدن انجام می دهند. به عنوان مثال، پالس هایی که به صورت رشته های عصبی در مغز ما جابجا می شوند تمام اطلاعاتی را که برای ما مورد نیاز است جابجا می کنند و همچنین در این مغز بخش هایی برای فکر کردن وجود دارد و غیره. در ادامه این پست قرار است تا درباره ویژگی های بسیار شگفت انگیزی که مغز ما دارد مطالبی را ارایه کنیم. در این پست تصمیم داریم تا مشخص کنیم که چرا مغز ما انسان ها از اعضای دیگرمان بسیار متفاوت تر است!

 

مغز ما انسان ها مهم ترین بخش از بدن ماست. البته این مغز به هیچ عنوان ظاهری شبیه به آن چیزی که در ذهنمان تصور می کنیم ندارد! به عبارت دیگر مغز ما به هیچ عنوان سفت نیست و 80 درصد آن از آب تشکیل شده است! مغز یک بافت بسیار نرم و ژله مانندی است که در کنار میزان زیادی آبی که در آن قرار گرفته است و در کنار رگ های خوبی و بافت هایی که آن را احاطه کرده اند به وظیفه خودش یعنی کنترل کردن تمام بخش های بدن انسان ادامه می دهد و از بزرگترین ابرکامپیوترهایی هم که تا کنون ساخته شده اند بهتر عمل می کند و دانشمندان بر این باورند که تا کنون هیچ ابرکامپیوتری ساخته نشده که از نظر توان محاسباتی از مغز انسان ها بهتر عمل کند! یکی از مهم ترین نکته های جالب در رابطه با مغز این است که پالس هایی که قرار است از طریق رشته های عصبی جابجا شوند به شکلی هستند که می توانند با سرعتی بسیار بالا به میزان 170 مایل بر ساعت حرکت کنند! تا کنون توجه کرده اید که چرا شما می توانید تا این اندازه سریع به محیطی که در آن قرار گرفته اید پاسخ دهید؟ علت این موضوع این است که شما برای این که فکر کنید نیاز به این دارید که این رابطه ها در مغزتان ایجاد شود و بخش هایی از مغز شما که قرار است فکر کنند اطلاعات را با سرعت از بخش هایی که مربوط به دریافت آن ها هستند دریافت کنند و به سرعت پاسخ دهند. بنابراین یکی از مهم ترین دلایلی که شما می توانید به این سرعت فکر کنید این است که تمام این اطلاعات با چنین سرعت بالایی در مغز شما جابجا می شوند و شما می توانید به راحتی فکر کنید. حتی بخش هایی از مغز هستند که مربوط به حس های ما هستند. به عنوان مثال در صورتی که شما احساس درد می کنید این احساس در حقیقت از طریق مغزتان است که به بقیه بخش هایتان منتقل می شود. بنابراین وقتی که شما پایتان را بر روی یک مکان داغ می گذارید این احساس داغی که قرار است در شما سوزش ایجاد کند از طریق مغزتان به بدنتان اعمال می شود. تحقیقات نشان داده است که مغز ما انسان ها دارای سیستم و ارگانیسمی بسیار پیچیده است که هنوز هم دانشمندان نتوانسته اند به زوایا و خفایای آن دست پیدا کنند.

 

توانایی تجزیه و تحلیل کردن مغز ما انسان ها نیز بسیار بالا می باشد. به عبارت دیگر شما می توانید اطلاعات بسیار زیادی را در مدتی کوتاه مورد تجزیه و تحلیل قرار دهید بدون این که برایتان مشکلی ایجاد شود. این اطلاعات می توانند شامل حجم عظیمی از داده ها باشند. به عنوان مثال برای این که درک بهتری از عملکرد مغز در تجزیه و تحلیل کردن اطلاعات داشته باشید زمانی را درنظر بگیرید که شما در حال تماشای کارتون و یا یک فیلم هستید. در چنین شرایطی مغز شما می تواند با سرعتی بسیار باورنکردنی تمام این اطالاعاتی را که وجود دارد مورد تجزیه و تحلیل قرار دهد و بنابراین شما می توانید به راحتی از میان تمام تصاویری که در این کارتون و یا این فیلم در کنار هم قرار داده شده اند نتیجه گیری های لازم را انجام دهید. مغز شما این توانایی را دارد که به شکل گسترده ای با استفاده از تمام پردازنده هایی که در آن وجود دارد این کارتون و فیلم را تجزیه و تحلیل کند و نتیجه را به شما بدهد. شما باید سعی کنید که تا جایی که می توانید از توانایی که مغزتان دارد استفاده کنید تا راه پیشرفت خودتان را طی کنید و بدانید که استفاده کردن از مغز و یا استفاده نکردن از آن به توانایی هایی که مغز شما دارا می باشد  بستگی ندارد و ارتباط زیادی با این که شما به چه میزانی می خواهید اراده کنید یا خیر دارد. پس سعی کنید تا از توانایی هایی که در اختیارتان قرار گرفته است بیشترین استفاده ممکن را ببرید. مغز ما برای این که تجزیه و تحلیل ها را به خوبی انجام دهد نیاز به این دارد که انرژی زیادی در اختیار داشته باشد. به عبارت دیگر انرژی که مغز شما مصرف می کند (از نظر انرژی الکتریکی) را می توان معادل انرژی درنظر گرفت که یک لامپ معمولی 10 ولت مصرف می کند! به عبارت دیگر به میزانی که یک لامپ 10 ولت معمولی که در خانه شما وجود دارد انرژی مصرف می کند به همان میزان هم مغز شما می تواند انرژی مصرف کند. نکته جالب این است که مغز شما این میزان انرژی را حتی هنگامی که شما خواب هستید نیز مصرف می کند! به عبارت دیگر زمانی که این انرژی مصرف می شود هیچ ارتباطی به بیدار بودن و یا خواب بودن شما ندارد و بنابراین شما به صورت 24 ساعته در حال مصرف کردن میزان انرژی الکتریکی هستید که برای روشن نگه داشتن یک لامپ روشنایی 10 واته مورد نیاز است.

علاوه بر انرژی زیادی که مغز شما مصرف می کند، میزان اطلاعاتی هم که در مغز وجود دارد خیلی زیاد است. مغز شما می تواند حجم بسیار عظیمی از اطلاعات را در خودش جای دهد. علت این موضوع این است که شما برای این که فکر کنید نیاز به تجزیه و تحلیل دارید و این مغز شما می توانید با استفاده از اطلاعاتی که جمع آوری کرده است این توانایی را در اختیار شما قرار دهد تا قدرت تجزیه و تحلیل کردن اطلاعات را داشته باشید. هنگامی که شما از مغرتان استفاده می کنید در حقیقت از یک منبع و مجموعه عظیم و بزرگی از اطلاعات استفاده می کنید. در حقیقت وقتی که شما سعی می کنید تا خاطره ای را که مربوط به مدت ها پیش است به یاد بیاورید در حقیقت در حال تلاش کردن برای این هستید که این خاطره را از میان میلیون ها میلیون خاطره دیگری که در مغزتان انبار شده است پیدا کنید. تحقیقاتی که در این زمینه انجام گرفته نشان داده است که مغز ما انسان ها با این که می تواند این حجم عظیم از خاطرات را در کنار خودش نگه دارد ولی این توانایی را هم دارد که به سرعت به خاطره ای که ما می خواهیم دست پیدا کند. به عنوان مثال ما هرگز برای این که یکی از خاطرات کودکی خودمان را دوباره برای خودمان مجسم کنیم سردرگم نمی شوید صرفا به این دلیل که تعداد خاطراتی که مربوط به آن دوران است زیاد هستند!!! بلکه ما به راحتی می توانیم به سراغ این خاطره برویم. این موضوع نشان دهنده سرعت بسیار بالایی است که پردازش کننده های مغز ما دارند. این پردازش کننده ها می توانند با سرعت بسیار بالا داده هایی را که در مغز ما وجود دارد مورد تجزیه و تحلیل قرار دهند و ما به راحتی می توانید به سرعت دنبال خاطره ای بگردیم که از آن ما بوده است و مد نظرمان می باشد و سپس می توانید به سرعت آن را پیدا کنیم و جلوی چشمانمان مجسم کنیم. تحقیقاتی که در این زمینه انجام گرفته نشان داده است که علاوه بر این که سرعت پردازش کردن خاطرات در ما خیلی زیاد است ولی مغز ما انسان ها می تواند حجم بسیار بسیار عظیمی از اطلاعات را در خودش نگه دارد. به عبارت دیگر دانشمندانی که در این زمینه کار می کنند می گویند مغز انسان ها این توانایی را دارد که به میزان 5 برابر بزرگترین دایره المعارف های دنیا اطلاعات در خودش ذخیره کند!

 

 جالب است بدانید که این میزان اطلاعاتی که در مغز قرار گرفته اند به راحتی در دسته بندی های مختلفی قرار می گیرند و دانشمندانی که در این زمینه کار می کنند هنوز هم به این نتیجه نرسیده اند که چگونه این همه اطلاعات در مغز جا می شود و حتی میزان دقیق گنجایشی که مغز برای جمع آوری اطلاعات دارد نیز برای آن ها مشخص نیست! به عبارت دیگر آن ها هنوز هم به طور دقیق نمی دانند که مغز انسان ها آیا تنها به همین اندازه جا دارد و یا این که گنجایش آن خیلی بیشتر از آن چیزی است که ما فکرش را می کرده ایم! ولی به طور کلی می توان گفت که میزان گنجایشی که مغز انسان ها برای ذخیره سازی اطلاعات دارد بسیار زیاد است و بنابراین دانشمندانی که سعی کرده اند تا این کار را از دیدگاه الکترونیکی انجام بدهند (چون همان طور که می دانید بخش زیادی از اطلاعاتی که در مغز انسان ها وجود دارد مانند اطلاعات الکترونیکی است و حتی روابطی هم که در مغز وجود دارد تا حدود زیادی شبیه به روابط الکترونیکی و الکترومغناطیسی می باشد) به این نتیجه رسیده اند که مغز ما انسان ها این توانایی را دارد که حجمی به اندازه بین 3 تا 1000 ترابایت اطلاعات را در خودش داشته باشد! جالب است بدانید که این میزان از اطلاعات را می توان برابر با تقریبا 900 سال حافظه دانست!

 

بنابراین مغز ما انسان ها در تمام طول عمرمان اطلاعاتی را جمع می کند و آن را در بخش حافظه نگه داری می نماید. سیستم مغز به شیوه ای است که تمام این اطلاعات را در بخش های مختلف ذخیره سازی می کند و شما تا پایان عمر هرگز نمی توانید به این فکر کنید که مغز شما دیگر پر شده است چون مغز شما حداقل به اندازه 900 سال حافظه را می تواند در خودش جمع آوری کند! البته مغز شما برای این که این کارهای پیشرفته و بسیار سنگینی را که حتی در بسیاری از موارد ار عهده بزرگترین کامپیوترهای دنیا هم برنمی آید انجام دهد نیاز به این دارد که میزان زیاد اکسیژن مصرف کند! تحقیقات نشان داده است که مصرف کردن این میزان اکسیژن می تواند باعث شود که مغز شما عملکرد بهینه ای داشته باشد و در صورتی که به مغز شما به اندازه کافی اکسیژن نرسیده باشد شانس شما برای این که بهتر فکر کنید پایین تر می آید. تحقیقاتی که دانشمندان در این زمینه انجام داده اند ثابت کرده است که مغز انسان ها برای این که عملکرد بهینه ای داشته باشد به میزان 20 درصد از کل اکسیژنی را که وارد جریان خون شما می شود مصرف می کند! به عبارت دیگر مغز شما ارگانی است که یک پنجم از کل اکسیژنی را که شما تنفس می کنید مصرف می کند! این در صورتی است که در مجموع جرم کل توده مغزی شما چیزی حدود 2 درصد از جرم کل بدنتان می باشد! اما این بخش 2 درصدی 20 درصد از تمام اکسیژن بدن شما را مصرف می کند!

 

این موضوع باعث شده است که مغز را به عنوان بخشی از بدن معرفی کنند که نسبت به تمام بخش های دیگر بدن بیشتر اکسیژن مصرف می کند. البته یک نکته بسیار مهم در این رابطه وجود دارد و آن هم این است که مغز شما با توجه به این که بیشتری میزن اکسیژن را مصرف می کند از تمام بخش های بدنتان هم بیشتر احتمال دارد که در معرض مشکلاتی مانند کمبود اکسیژن قرار بگیرد. به عبارت دیگر در صورتی که شما کمتر از مواقع دیگر اکسیژن به بدنتان برسانید بخشی از بدنتان که از همه بخش ها بیشتر ضرر می کند مغز شما می باشد و بنابراین می توان این گونه نتیجه گرفت که مغز شما این حساسیت بیش از اندازه را به میزان اکسیژنی که قرار است تنفس کنید دارد به این شیوه که در صورتی که میزان اکسیژن وارد شده به بدن شما کم باشد شانس بسیار زیادی وجود دارد که به سلول های مغزی شما آسیب بخورد و وقتی که به سلول های مغزی شما آسیب بخورد بدترین آسیب های ممکن به سیستم های مختلف بدن شما هم به صورت مستقیم و هم به صورت غیرمستقیم خواهد خورد. بنابراین مغز شما از تمام بخش هایی که شما فکر می کنید (حتی بخش هایی مانند قلب و یا شش ها) بیشتر نسبت به نبود اکسیژن حساسیت دارد و شما باید تمام تلاشتان را بکنید تا به میزان کافی اکسیژن به بدنتان برسانید. مغز شما برای این که به فعالیت خودش ادامه بدهد نیاز به اکسیژن دارد و این کار را به صورت 24 ساعته انجام می دهد. به عبارت دیگر مغز شما به صورت 24 ساعته نیاز به داشتن اکسیژن دارد. حتی زمانی که شما در خواب هستید نیز مغزتان به اکسیژن نیاز دارد به این دلیل که در خواب هم فعالیت می کند! تحقیقاتی که دانشمندان در این زمینه انجام داده اند نشان داده است که مغز انسان ها در طول مدت شبانه روز پیوسته در حال فعالیت کردن می باشد. البته برخی از این فعالیت ها مربوط به فکر کردن نیستند و به کارهایی بر می گردند که علایم حیاتی ما انسان ها درنظر گرفته می شود. به عنوان مثال شما برای این که تنفس کنید نیاز به مغزتان دارید و یا برای این که احساس سیری و یا گرسنگی کنید نیاز به مغزتان دارید و مواردی از این قبیل. این کارها توسط بخش هایی از مغز انجام می دهند که ارتباط چندانی با بخش های تفکر ندارند ولی آن ها هم باید در جای خودشان به صورت 24 ساعته فعالیت کنند. به عنوان مثال فرض کنید هنگامی که شما می خوابید مغز شما هم به خواب برود و بنابراین آن بخش هایی از مغزتان که مربوط به تنفس کردن است و قرار است تا به بدن و به شش ها دستور دهد که هوا را از داخل ریه به درون خودشان بکشانند به خواب برود! بنابراین وقتی که شما خوابیدید دیگر از خواب بیدار نخواهید شد به این دلیل که به محض این که خوابیدید مغزتان دیگر به شش هایتان دستور نمی دهد که تنفس کنند و بنابراین همه چیز تمام می شود!

 

بنابراین فعالیتی که این بخش های مغز انجام می دهند فعالیتی است که در تمام مدت شبانه روز انجام می شود! یک نکته بسیار جالب دیگر هم که در این زمینه وجود دارد این است که تحقیقاتی که دانشمندان در این زمینه انجام داده اند نشان داده است که فعالیت هایی که مغز انسان ها در زمان شب و وقتی که شما خواب هستید انجام می دهد نه تنها از فعالیت هایش در زمان بیداری کمتر نیست بلکه حتی بیشتر هم می شود! ممکن است تعجب کنید ولی دانشمندانی که در این زمینه کار می کنند ثابت کرده اند که مغز انسان ها زمانی که بیدار هستید به اندازه زمانی که در خواب هستید فعالیت نمی کند! تحقیقات دانشمندان نشان می دهد که مغز انسان ها در این زمان فعالیت های مختلفی انجام می دهد که شامل بسیاری از محاسبات پیچیده مغزی می شود! ممکن است در ابتدا برای شما این موضوع کمی عجیب به نظر برسد. ممکن است با خودتان فکر کنید چگونه ممکن است هنگامی که بیدار هستید و هوشیارید و ذهنتان به صورت ذهن خودآگاه کار می کند و چشمانتان دنیا را می بیند و شروع به جمع آوری اطلاعات می کنید و به صورت آگاهانه به همه چیز فکر می کنید و این اطلاعات را در ذهنتان جمع آوری و تجزیه و تحلیل می کنید مغزتان از زمانی که در حالت هوشیاری قرار ندارید و به خواب رفته اید بیشتر کار کند؟ ولی حقیقت این است که حتی خود دانشمندان هم هنوز برای این که چرا مغز ما انسان ها در زمانی که خواب هستیم از زمانی که بیدار هستیم بیشتر کار می کند پاسخی ندارند. آن ها سعی می کنند تا الگوریتم هایی را که مربوط به مغز می باشد بیشتر مورد تجزیه و تحلیل و بررسی قرار دهند تا بتوانند با استفاده از داده های جدید نتیجه های بهتر و دقیق تری را در این رابطه بگیرند. دانشمندان نشان داده اند که هنگامی که شما به رختخواب می روید و به نوعی بدنتان خاموش می شود مغزتان روشن می شود و شروع به کار می کند! مغز ما در طول شب هم مانند روز و حتی بیشتر از آن کار می کند و برای شما رویاهایی ایجاد می کند. رویاهایی که اکثر افراد وقتی که از خواب بیدار می شوند آن ها را به طور کامل فراموش می کنند و دیگر چیزی یادشان نمی آید! البته دانشمندان و محققان درباره موضوع رویا و رویاپردازی های مغز انسان تحقیقات زیادی کرده اند و می گویند که هنوز هم برای این که بتوانیم بفهمیم مغز انسان ها دقیقا چگونه کار و رویاپردازی می کند زمان زیادی لازم است طی شود. آن ها می گویند بسیاری از جنبه های رویاپردازی در مغز انسان ها هنوز هم قابل توجیه نمی باشد و ما برای این که این جنبه ها را توجیه کنیم نیاز به داشتن دانش بیشتری نسبت به این موضوع داریم. ولی نکته جالبی که در این رابطه وجود دارد این است که دانشمندان با تحقیقاتی که در این زمنیه انجام داده اند به این نتیجه رسیده اند که مغز انسان های افرادی که دارای میزان IQ بالاتری هستند به همان نسبت میزان رویاهای بیشتری تولید می کند! به عبارت دیگر در صورتی که شما فرد باهوش تری باشید رویاهایی که تولید می کنید بیشتر است! البته همان طور که اشاره شد ما انسان ها اکثر این رویاهایمان را از یاد می بریم ولی حقیقت این است که اگر افرادی باهوش تر باشیم در مجموع بیشتر از دیگران رویا می بینیم و این موضوع ارتبطات مستقیمی با فعالیت هایی دارد که مغز انسان ها انجام می دهد. البته رویاهایی که ما آن ها را از یاد می بریم در بسیاری از موارد رویاهایی بسیار کوتاه مدت هستند و در برخی از موارد حتی به کمتر از 2 یا 3 ثانیه می شوند. دانشمندان ثابت کرده اند رویاهایی که ما وقتی از خواب بیدار شدیم آن ها را به خاطر می آوریم رویاهایی هستند که اکثر بیشتر از 2 یا 3 ثانیه به طول می انجامند!

 

مغز انسان ها می تواند عملیاتی را انجام دهد که حتی بزرگترین و پیشرفته ترین کامپیوترهای دنیا هم نمی توانند انجام دهند! تحقیقات نشان داده است که کارهایی که مغز انسان ها انجام می دهد به اندازه ای شگفت انگیزند که حتی این کارها را از بهترین و جدیدترین پردازنده هایی که بشر ساخته است نمی توان انتظار داشت! علت این موضوع این است که در مغز انسان ها میلیون ها میلیون سلول مغزی وجود دارد که کارهای مختلفی را انجام می دهند. بسیاری از این سلول ها به شیوه ای هستند که هرکدامشان کارهای مخصوصی انجام می دهند. به عنوان مثال برخی از این سلول ها این توانایی را دارند که صرفا اطلاعات را در بخش های مختلف مغزی حرکت دهند و یا برخی از این سلول ها برای فکر کردن ساخته شده اند و مواردی مانند آن! نورون هایی که در مغز انسان ها وجود دارند مهم ترین وظیفه ها را در فرآیندهایی که در مغز رخ می دهد بر عهده دارند. این نورون ها این توانایی را دارند که به شکل های مختلف حرکت کنند و با استفاده از ارتباطات الکترومغناطیسی با همدیگر ارتباط برقرر کنند. نکته خیلی جالبی که در رابطه با نورون ها وجود دارد این است که آن ها تا پایان عمر رشد می کنند! به عبارت دیگر انسان با افزایش سن مغزی دارد که در آن اندازه نورون ها بزرگتر از زمانی است که این انسان جوان بوده! در زمان های گذشته و در زمانی که دانشی که ما انسان ها نسبت به این پیچیده ترین بخش بدنمان داریم به این اندازه زیادی نبود و چیز زیادی از آن نمی دانستیم دانشمندان زیادی بودند که در این زمینه تحقیق می کردند و فکر می کردند که این موضوع صحت ندارد. آن ها بر این باور بودند نورون ها دارای قشرهایی هستند که به هیچ عنوان این توانایی را ندارند که در طول زندگی رشد کنند و یا تکثیر شوند. این در صورتی است که نورون ها مانند بسیاری از قشرهای دیگر بدن انسان ها عمل نمی کنند! بلکه آن ها می توانند رشد کنند و در تمام مدت زندگی انسان ها می توان انتظار داشت که به رشد خودشان ادامه دهند!

جالب است بدانید که این موضوع باعث شده که دانشمندان برای این که در رابطه با این نورون ها بیشتر تحقیق کنند با استفاده از این حقیقت توانسته اند سرنخ های بیشتر پیدا کنند! همچنین اطلاعاتی که در بخش های دیگر مغز انسان ها رد و بدل می شود به شیوه ای است که در قسمت های مختلف دارای سرعت های مختلفی می باشد. این اطلاعات با شکل های مختلف نورونی رد و بدل می شود و البته همان طور که می دانید تمام نورون ها شبیه به هم نمی باشند و بنابراین می توان گفت که این اطلاعات هم ممکن است با استفاده از نورون های مختلفی جابجا شوند که دارای سرعت های مختلف و متفاوتی می باشند. البته ناگفته نماند که این تفاوتی که میان سرعت نورون ها با هم وجود دارد تفاوتی بسیار زیاد است به این شکل که در بسیاری از موارد ممکن است سرعت انتقال برخی از اطلاعاتی که با استفاده از برخی از نورون ها جابجا می شوند نسبت به برخی از اطلاعات دیگر به به اندازه ای زیاد باشد که حتی به چندین برابر هم برسد. به عنوان مثال، برخی از این اطلاعات ممکن است با سرعتی برابر با 0.5 متر بر ثانیه حرکت کنند و یا برخی دیگر از آن ها ممکن است سرعت هایی برابر با حتی 120 متر بر ثانیه داشته باشند!!! بنابراین نسبت سرعت نورون هایی که با سریعترین شکل ممکن حرکت می کنند نسبت به نورون هایی که با سرعت بسیار پایین حرکت می کنند می تواند تا اندازه 240 برابر باشد! این نورون ها مسئول انتقال تمام اطلاعاتی هستند که در مغز جابجا می شود. حتی زمانی که شما درد می کشید این نورون ها هستند که وظیفه انتقال این احساس را به شما دارند. البته نباید این نکته را فراموش کرد که مغز شما به تنهایی درد نمی کشد بلکه مغز را می توان به عنوان مرکز درد به هنگامی که شما آسیب بدنی می بینید نامید. مغز جایی است که این احساس را به شما منتقل می کند و شما به این شکل احساس درد داشتن می کند. بنابراین وقتی که بخش از بدن شما آسیب می بیند در حقیقت این مغز شما نیست که درد می کشد بلکه مغز شما تنها با استفاده از نورون ها و سلول های مغزی که در بدنتان وجود دارد این درد را به شما نشان می دهد و شما درد را احساس می کنید. مغز شما به صورت کلی توسط نورون ها و بافت هایی که در کنار آن وجود دارند و همچنین توسط سلول های عصبی و رشته های عصبی و رگ های خونی احاطه شده است و کارهای اساسی بدن شما را انجام می دهد بنابراین به هنگام درد کشیدن هیچ آسیبی به آن وارد نمی شود ولی احساس درد را به شما انتقال می دهد.

 

 

[ یک شنبه 28 شهريور 1400 ] [ 11:38 ] [ شکوهی ]

درباره وبلاگ

به وبلاگ من خوش آمدید
آرشیو مطالب
امکانات وب
ورود اعضا:

نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

خبرنامه وب سایت: